Hotelske mobilne aplikacije su najnapredniji digitalni sustav za upravljanje uslugama hotela. One omogućavaju menadžmentu hotela upravljanje odnosima s gostom u svim fazama boravka – od rezervacije smještaja, preko prijave, odabira preferencija, samog boravka pa do odjave i podrške za povratni put.

Ove aplikacije se preporučuju svima se preporučuju hotelima i svim ostalim subjektima koji u svojoj ponudi imaju širok spektar turističkih usluga.

Značajke mobilne aplikacije

  • Preferencije gosta – prilagođavanje boravka prema gostovim željama (temperatura sobe, piće dobrodošlice, veličina ogrtača i papuča)
  • Rezervacija usluga hotela – mogućnost rezervacije raznih usluga poput SPA tretmana, treninga s instruktorom ili rezervacija stola za večeru. Usluge se mogu automatski se dodati na račun gosta.
  • Kalendar –  podsjetnici o događajima pohranjenim u kalendaruPromocije  – na početnom zaslonu možete prikazati odabrane promocije i novosti
  • Prilagođeni marketing – Prilagodite reklamne kampanje prema ponašanju klijenta
  • Navigacija – digitalna karta hotela s navigacijom
  • Digitalni ključ – otključavanje i zaključavanje sobe putem pametnog telefona
  • Učinkovita komunikacija – komuniciranje s recepcijom putem video poziva
Mobilna aplikacija za hotele

Osim navedenog putem mobilne hotelske aplikacije gosti mogu i kupovati proizvode u iz ponude hotela, rezervirati ležaljke na plaži ili uz bazen, pronaći preporuke za izlete i evente i ispuniti ankete o svom boravku.

Mobilna aplikacija omogućuje hotelskom osoblju da osigura gostu bolje iskustvo za vrijeme boravka, poveća udobnost i zadovoljstvo pruženim uslugama.  Aplikacija omogućava i bolje upravljanje hotelom jer putem nje i zaposlenici mogu komunicirati međusobno i dijeliti informacije o čišćenju i održavanju svih prostorija hotela.