Turizam je fenomen koji utječe i na kojeg utječu širok spektar stvari. S obzirom na sve veći utjecaj kojeg tehnologija ima u privatnim i poslovnim životima ljudi, važno je istražiti na koje sve načine one utječu na turizam. Kako bi privukli potencijalne turiste potrebne su dobro oblikovane komunikacijske strategije, a budući da živimo u digitaliziranom svijetu. 

Budući da je turizam jedan od glavnih sektora / industrija u današnjem svijetu, mnoge se zemlje natječu za privlačenje turista putem svih komunikacijskih sredstava, a takva je komunikacija postala glavni pokretač turističkih sektora širom svijeta. Uloga komunikacije je informiranje potencijalnih turista i utjecati na njihove izbore u odnosu na turističke destinacije i vrstu turističkih proizvoda koje kupuju. Kako bi privukli potencijalne turiste potrebne su dobro oblikovane komunikacijske strategije, a budući da živimo u digitaliziranom svijetu, potrebno je da se turistička industrija oslanja na ICT (informacijsku i komunikacijsku tehnologiju), a posebno internet kao alate međunarodne komunikacija. 

Hotelska usluga uključuje čitav niz usluga za turiste i ključan je faktor koji određuje izglede za razvoj ulaznog turizma i domaćeg tržišta turističkih usluga, konkurentnost domaćeg turizma na svjetskom tržištu. Moderni turističko-hotelski kompleks složena je tvrtka koja zapošljava stotine ljudi i desetine profesija koje pružaju usluge turistima.

Do danas u privlačenju turista u hotel, osim kvalifikacije osoblja i usluge, materijalno-tehnička oprema hotela igra važnu ulogu. To je zbog činjenice da smještajni objekt mora odgovarati svjetskim karakteristikama i biti privlačan turistima. Moderni menadžer ne bi trebao savladati samo tehnologiju službe za korisnike, već mora imati i jasnu predstavu o materijalno-tehničkoj bazi hotela, njegovoj tehničkoj opremljenosti, zahtjevima i načinima dizajniranja stambenih i javnih prostora hotela, dobro upućen u pitanja vezana uz zaštitu rada i osiguranje sigurnosti onih u hotelski ljudi.

Telefon Panasonic

Sektor usluga jedan je od najperspektivnijih sektora ekonomije. Svaka hotelska kuća ima svoju infrastrukturu. Potrebno je izvršiti kompleks preliminarnih studija, uzeti u obzir faktore koji će omogućiti djelovanje hotela desetljećima bez globalnih rekonstrukcija. Pokazatelji poput klase, lokacije, formata i razmjera igraju ogromnu ulogu, kao i usluge i usluge potrebne za potrebe kupaca.

Telefon je jedan od najvažnijih uređaja i za klijente i za administraciju. Vrsta hotelske telefonske centrale ovisi o broju pretplatničkih mjesta, namjeni hotela i njegovoj lokaciji. Prilikom dizajniranja telefonije potrebno je uzeti u obzir specifične potrebe objekta povezane s njegovim kapacitetom i kategorijom. Bez obzira u koju kategoriju hotel pripada, potrebno je da bilo koji poziv klijenta u sobi bude obavljen samo preko telefonskog operatera, kako ne bi ometali klijente pogrešnim pozivima.

Telefon u svakoj hotelskoj sobi

U modernom hotelu telefon bi trebao biti u svakoj sobi. U superiornim sobama (višesatnim) u kupaonici instaliran je dodatni telefon bez biranja broja, paralelno s telefonom u sobi.

Telefonske centrale za hotele omogućuju sveobuhvatnu hotelsku uslugu. Uz standardne mogućnosti i fleksibilnost uključuju mnoge funkcionalnosti specifične za hotelsko poslovanje uključujući i pregledno sučelje za naplatu. poziva gostima. uz smanjenje troškova poziva u inozemstvo.

Praktično softversko rješenje jednostavno za upotrebu koje omogućava centraliziranu kontrolu sustava i pregled potrošnje za svaku sobu i gosta.

  • jednostavan check in i check out
  • automatsko buđenje gostiju
  • opcija “do not disturb”
  • jednostavno ispostavljanje računa
  • prikazivanje imena gosta na telefonima na recepciji, restoranu itd.
  • mogućnost spajanja analognih ili digitalnih telefona

Jednostavno upravljanje sustavom preko osobnog računala na recepciji omogućuje brz uvid u račune i opcije koje su vaši gosti odabrali. Nudimo sustave koji odgovaraju potrebama malih i velikih hotela uz vrlo visok stupanj kompatibilnosti s postojećim sustavima u slučaju nadogradnje.

Tel-it VoIP

Tel-it VoIP centrala za velike sustave nudi gotovo potpunu slobodu pri odabiru konfiguracije same centrale, integraciju s web servisima, naplatu, korisničko sučelje itd. Tel-it VoIP centrala je “all in one” rješenje za VoIP operatere te nudi mnoge mogućnosti prilagođavanja softvera i hardvera ovisno o zahtjevima klijenta. Centrala je prilagođeno rješenje koje, ovisno o potrebama, integrira sustave naplate, održavanja i nadzora. Rješenja temeljena na Asterisku pružaju napredno ali i cjenovno prihvatljivo rješenje za potrebe suvremene komunikacije. Kupci tel-it VoIP centrale dobivaju mogućnost potpune prilagodbe sustava prije implementacije ovisno o željama i potrebama.

telefonska centrala