Satelitska televizija

Satelitske TV sve su popularnije, otkako su i cijene pametnih televizora sve pristupačnije. Ulaganje u smart televizije u apartmanima je borba protiv dosade gosta kada je zbog različitih okolnosti prisiljen ostati među vaša 4 zida.

Važnost satelitske televizije je u tome što satelitima uopće ne smeta fizički prostor i lako prenose TV signal gdje god gledatelj jest, od kontinenta do udaljenih otoka.

Europa ostaje snažno i otporno tržište na kojem je emitiranje putem satelita iznimno atraktivna platforma za pouzdano i troškovno učinkovitu distribuciju videa širokom gledateljstvu. SES doseže 351 milijun TV kućanstava diljem svijeta, od čega 167 milijuna TV kućanstava u Europi.

Promatrajući hrvatsko satelitsko tržište još uvijek postoji prostor za nove digitalne platforme s jakim i atraktivnim pay tv paketima. Ujedno sateliti su izvrsna nadopuna digitalnog zemaljskog emitiranja gdje omogućuju stopostotnom udjelu stanovništva direktan pristup digitalnim uslugama.

TV na recepciji hotela

UHD program putem satelita

Na primjer, imajući u vidu geografsku konfiguraciju Hrvatske, brojne otoke i planinska područja, zemaljska digitalizacija prijema televizijskog signala ograničena je ili uopće nije moguća na nekim područjima. U ovakvom slučaju satelit je od pomoći jer može nadvladati sve zemaljske prepreke te pružiti trenutačnu pokrivenost svih područja, kao i odašiljačima neograničenu širinu frekvencijskog pojasa, omogućujući TV operaterima ponudu širokog raspona TV programa krajnjim korisnicima u HD formatu, koji je danas vrlo često proklamiran kao novi televizijski standard.
Ta neovisnost moguća je zbog toga što se sateliti nalaze na geostacionarnim orbitama, 36 tisuća kilometara iznad površine planeta Zemlja. Signal koji se prenosi putem satelita može dosegnuti do najrazličitijih vrsta primatelja, počevši od onih koji žive u ruralnim do onih koji žive u rijetko naseljenim ili potpuno pustim predjelima, neovisno od tome gdje se nalaze ili o tome kakav je teren oko njih.

Ujedno, najveći broj UHD programa dostupan putem satelita, jer su oni prirodna platforma za emitiranje Ultra HD-a zahvaljujući dostupnosti širine frekvencijskog pojasa i područja pokrivanja te omogućuju gledateljima jednako kvalitetan digitalni signal gdje god se nalazili unutar njega.

Velik broj informativnih, sportskih, obrazovnih, dokumentarnih, glazbenih, dječjih i kulturnih programa

Veliki je potencijal za pružatelje turističkog smještaja u Hrvatskoj kako bi omogućavajući FTA programe svojim gostima proširili svoju ponudu. Možda će neki gosti tijekom odmora željeti ostati u tijeku sa zbivanjima ili jednostavno uživati u svojim omiljenim emisijama ili sportskim događanjima. A ovdje je satelitska televizija izvrsno rješenje budući da nudi najbolju kvalitetu slike i najveći izbor programa.

Pružajući im ovu uslugu pružatelji smještaja zasigurno će se razlikovati od konkurencije. Ovo je upravo razlog zbog kojeg je televizija putem satelita izvrsna opcija kada se radi o pružanju dodatne vrijednosti posjetiteljima.

Ovo je posebno važno u područjima gdje je zemaljski prijem signala nešto lošiji, kao na hrvatskim otocima.

Ovisno o preferencijama krajnji korisnici mogu birati između najboljih informativnih, sportskih, obrazovnih, dokumentarnih, glazbenih, dječjih i kulturnih programa.

par gleda tv